Aproximativ 200 de cazuri de varicela inregistrate la Braila

In judetul Braila, in primele cinci luni ale anului s-au inregistrat aproximativ 200 de cazuri de varicela, cu 50 de cazuri mai multe decat in aceeasi perioada a anului trecut.

„In primele cinci luni ale acestui an, medicii braileni au comunicat 185 de cazuri de varicela. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, se observa o crestere a imbolnavirilor. Sunt cu 52 de cazuri mai multe. Varicela nu se afla in Programul National de Imunizare si nu putem spune daca aceste persoane erau sau nu imunizate cu vaccinul antivaricela”, a declarat dr. Gabriel Ciochina, directorul Directiei de Sanatate Publica Braila citat de Agerpres.

Conform sursei citate, cele mai multe cazuri, respectiv 144, au fost raportate in mediul urban, in cel rural fiind 41 de cazuri, iar incidenta cea mai mare este in randul copiilor cu varste cuprinse intre 5 si 9 ani, respectiv 11-14 ani.

Etichete: varicela, simptome varicela, vaccinare varicela

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.