Rujeola: Aproape 3.500 de cazuri confirmate in Romania

Numarul total de cazuri confirmate cu rujeola in Romania este de 3.446. Au fost inregistrate imbolnaviri in 37 de judete ale tarii, 17 dintre acestea fiind soldate cu decesul pacientilor, informeaza INSP pe site-ul institutiei.

Dintre cele 17 persoane decedate, 5 provin din judetul Arad, 4 sunt in judetul Timis, cate 3 in Dolj si Caras Severin, fiind si cate un caz in judetul Satu Mare si municipiul Bucuresti.

„Ca masura de limitare a extinderii rujeolei, a fost organizata si se desfasoara la nivel national o campanie de vaccinare copiilor cu varste cuprinse intre 9 luni si 9 ani”, se arata in informarea INSP.

Doar in judetul Timis, de exemplu, Directia de Sanatate Publica (DSP) are in acest moment luate in evidenta 532 de cazuri de rujeola confirmare.

Virusul rujeolei se raspandeste ușor, prin stranut si tuse, ceea ce îi da o capacitate mare de infectiozitate, adica de a produce boala.

Se considera că 90% dintre persoanele neimune se imbolnavesc când vin in contact cu un bolnav.

Totul despre rujeola, AICI.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.