Aproape 100 de cazuri de gripa in scolile din Bucuresti

Inspectorul general scolar Ioana Neacsu a anuntat in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti ca sunt 97 de noi cazuri de gripa in Bucuresti.

„Odata cu debutul acestor cazuri, care ulterior au fost declarate ca epidemie la nivelul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, s-a stabilit o legatura permanenta cu Directia de Sanatate Publica a municipiului Bucuresti, prin intermediul careia s-a instituit un sistem de raportare din partea cabinetelor medicale scolare, prin personalul medical care le deserveste, catre DSP. In fiecare zi, DSP ne aduce la cunostinta cazurile noi aparute. Cifra pe care au anuntat-o dansii pentru ziua de astazi e de 97 de noi cazuri de gripa intervenite in Bucuresti. In baza acestei propuneri pe care aceasta institutie o trimite Inspectoratului Scolar, noi decidem in baza legii suspendarea temporara a cursurilor pe perioada de maxim 5 zile. Pentru ziua de ieri, in baza adresei DSP, ni s-a lansat propunerea de suspendare a activitatii in 14 unitati de invatamant – 8 unitati de invatamant prescolar si 6 unitati de invatamant gimnazial. Situatia la acest moment e urmatoarea – activitatea scolara e temporar suspendata in aceste unitati pentru doua zile, mai precis pentru 31 ianuarie si 1 februarie”, a declarat Neacsu, citata de Agerpres.

Potrivit autoritatilor din sanatate si educatie, cursurile intr-o unitate de invatamant se pot suspenda in conditiile in care 20% dintre elevi au fost diagnosticati cu gripa.

Citeste si: Medicii spun ca nu se pune problema carantinei din cauza gripei

Citeste si: Ce masuri luam pentru a ne proteja de gripa

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.