Medicii spun ca nu se pune problema carantinei din cauza gripei

Medicii din cadrul Institutului National de Sanatate Publica au precizat ca la acest moment nu se pune problema unei carantinei din cauza gripei.

„Nu se pune problema unei carantine. Carantina este o masura care este adoptata in situatii extreme, situatie pe care noi nu o traim. Daca vreti, putem sa spunem ca traim o situatie ‘normala’. Gripa asa evolueaza, cateodata intr-un numar mai mare de cazuri fata de sezoane anterioare. Carantina este o masura adoptata extrem de rar, de obicei decisa de Organizatia Mondiala a Sanatatii. Exista un regulament, tratat international, care stipuleaza aceste lucruri. Nu utilizam acest termen. Noi vorbim de limitarea vizitatorilor in spitale.”, a precizat dr. Adriana Pistol, directorul Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, intr-o conferinta de presa.

Reamintim ca in cursul zilei de miercuri, autoritatile din domeniul sanatatii, in frunte cu ministrul Sorina Pintea, au declarat ca in Romania este epidemie de gripa. Potrivit INSP, la ultima raportare oficiala era confirmate 56 de decese din cauza gripei.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.