Apel catre parinti de a-si vaccina copiii

vaccin-copiiFostul ministru al Sanatatii, Cseke Attila si senatorul Biro Rozalia ii roaga pe parinti sa constientizeze importanta vaccinurilor.

Acei copii care nu sunt vaccinati din cauza refuzului parintilor pot imbolnavi si alti copii. Astfel, optiunea unui parinte de a se declara impotriva vaccinarii propriului copil poate avea repercursiuni de tip comunitar grave pe termen lung.

Statisticile arata ca in mediul urban, motivul principal de scadere al gradului de vaccinare este tocmai refuzul parintilor. In mediul rural se constata problema neprezentarii la medic.

De curand, s-a stabilit ca singurul vaccinator este medicul de familie, care va face toate vaccinurile copiilor, in afara de cele din maternitate. Dar, si aici insa, ne confruntam cu inca o situatie delicata. Potrivit statisticilor, circa 2, 9 milioane de romani nu au medic de familie.

Fostul ministru al Sanatatii, Cseke Attila, face si el un apel catre parniti de a-si vaccina copiii.

„Eu nu cred ca un parinte trebuie sa se joace cu viata si cu boala copilului. Sunt expusi foarte mult. Ne trebuie o campanie de constientizare a parintilor si a societatii cu privire la necesitatea vaccinarilor. Iar statul trebuie sa se asigure ca vaccinurile sunt disponibile la termen. Si medicii de familie trebuie sa comunice cu pacientul, sa ii spuna cat este important ca copilul tau sa fie vaccinat”, a afirmat deputatul Cseke Attila, fost ministru al Sanatatii.

„Daca stiinta spune ca asa trebuie facut, de ce sa nu avem incredere? Din pacate, sunt parinti care se informeaza de pe internet, din medii nestiintifice, iar efectele bolilor pe care le fac copiii in lipsa imunizarii pot aparea mult mai tarziu, chiar si peste 15 ani. Sa avem incredere in ce ne spune medicina. Daca Statul iti pune la dispozitie acest program de imunizare, fie si cu intarzieri, haideti sa il folosim”, mai spune fostul ministru al sanatatii in apelul sau catre parinti, conform publicatiei Bihor Online.

Acestui demers de constientizare din Saptamana Mondiala a Vaccinarii se alinieaza si alti oameni politici si fosti sau actuali demnitari.

„Fac un apel catre parinti, sa ne documentam din surse stiintifice si sa avem incredere in ce ne spune mediul medical. Sa avem incredere si sa ne vaccinam copiii”, este si mesajul senatorului Biro Rozalia.

Statisticile Organizatiei Mondiale a Sanatatii arata ca in Romania, in unele zone, gradul de vaccinare este chiar si de sub 75 %, asta in conditiile in care bariera de siguranta recomandata de expertii mondiali in sanatate publica este de 95 %.

 

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.