ANMDM: Niciunul dintre copiii diagnosticati cu SHU nu a fost vaccinat cu Hexaxim

poza imunizare prin vaccinareAgentia Nationala a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale (ANMDM) a emis un comunicat de presa prin care precizeraza ca niciunul dintre copiii diagnosticati cu sindrom hemolitic-uremic nu a fost vaccinat cu Hexaxim.

„In legatura cu speculatiile de presa cu privire la posibila asociere intre cazurile de SHU si administrarea vaccinului Hexaxim, precizam ca, in conformitate cu inregistrarile disponibile, niciunul dintre copiii diagnosticati cu SHU nu a fost vaccinat cu Hexaxim”, au sustinut reprezentantii ANMDM.

Conform informarii, vaccinul Hexaxim a fost autorizat la data 21 iunie 2012, in baza art. 58 din Regulamentul CEE nr. 726/ 2004, urmand aceleasi proceduri de evaluare cantitativa si calitativa ca si vaccinul Hexacima. Cele doua produse apartin aceluiasi detinator de autorizatie de punere pe piata, Agentia Europeana a Medicamentului garantand asupra echivalentei standardelor de evaluare a documentatiei de autorizare.

„Pe fondul discontinuitatii in aprovizionare cu vaccinul Hexacima, in Romania, ca si in alte state membre ale Uniunii Europene, precum Belgia sau Polonia, a fost autorizat, prin parghia legislativa a autorizatiei de punere pe piata pentru nevoi speciale, vaccinul Hexaxim al aceluiasi producator”, mai scrie in comunicatul de presa.

Agentia Nationala a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale mai precizeaza ca,  la fel ca in cazul celorlalte vaccinuri, Hexaxim este pus pe piata numai dupa testarea in regim serie de serie, inainte de comercializare, conform procedurii administrative UE de eliberare oficiala a seriilor.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

2 de intrebari si raspunsuri

  • Daniela spune:

    Copilul meu in varsta de 1 luna si 3 saptamani nu a fost vaccinat in maternitate de hepatita B din cauza lipsei vaccinului pe stoc. Este ok in aceste conditii urmarea schemei de vaccinare cu hexavalent la 2, 4 ,11 luni ?Sau trebuie urmata o alta schema .
    O alat intrebare at fi daca toate cele 3 doze trebuie sa fie obligatoriu acelasi tip de vaccin(3 hexacima sau 3infanrix ) sau se pot combina.

  • Paula spune:

    Hai ca umblati cu cioara vopsita… NICIUNUL? Chiar niciunul din copii nu a fost vaccinat cu Hexaxim? Cum naiba daca pana acum doua luni era criza si nu existau vaccinuri la medicii de familie, iar acum suntem aprovizionati cu Hexaxim (si atat…), DAR niciunul din copii nu a fost vaccinat cu acest vaccin? Cu ce au fost vaccinati, ca sigur au fost vaccinati macar cativa. Cu vaccinu’ lu’ lelea Floarea din satul de la Cucuietii din deal? Adica ne mai luati si de prosti sau cum?

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.