Analiza privind rata scazuta de vaccinare in Romania


Institutul National de Sanatate Publica a facut o analiza pentru a vedea in ce punct se situeaza Romania in ceea ce priveste rata de vaccinare. E vorba de o cercetare ce a inclus aproape 15.000 de copii nascuti in iulie 2016, iar datele arata ca 20% dintre ei nu au primit nici macar o doza de vaccin in primele 18 luni de viata, relateaza Digi24.

Principala cauza pentru rata scazuta de vaccinare e neprezentarea la medicul de familie. Asta desi e vorba, in majoritatea cazurilor, de parinti din mediul urban. Alt motiv e refuzul de a-si imuniza copiii, in special impotriva rujeolei.

Si cei care au refuzat acest vaccin locuiesc, in mare parte, in mediul urban. Cei mai multi copii neimunizati impotriva rujeolei, din cauza refuzului parintilor, sunt din judetele Dolj, Giurgiu si Constanta, mai scrie sursa mentionata.

De la debutul epidemiei si pana acum, rujeola a facut 59 de morti, cei mai multi fiind nou-nascuti nevaccinati.

Informatii despre vaccinare si bolile prevenibile prin vaccinare, AICI.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.