Alte zece cazuri de rujeola la Vaslui

Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Vaslui au anuntat vineri ca au fost confirmate  zece cazuri noi de rujeola la copii.

„Este vorba despre copii cu varste cuprinse intre 3 luni si 15 ani la care a fost confirmata boala, in urma analizelor de laborator. Trei dintre copii sunt din mediul urban, doi din Vaslui si unul din Negresti, si sapte provin din mediul rural, toti zece fiind nevaccinati”, a declarat purtatorul de cuvant al DSP Vaslui, Mihaela Topliceanu, conform Agerpres.

Copiii sunt internati in sectia de Boli Infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui.

La inceputul acestei saptamani, reprezentantii institutiei au raportat existenta a trei cazuri de rujeola, dintre care unul soldat cu decesul unui bebelus in varsta de 5 luni.

Potrivit sursei mentionate, pe langa cele 13 cazuri confirmate, mai exista suspiciuni de rujeola in cazul a sapte copii.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.