Alte 78 de noi cazuri de rujeola confirmate intr-o saptamana


Pana acum, au fost confirmate 78 de cazuri de rujeola In opt judete si Bucuresti, potrivit datelor oferite de Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) si publicate pe site-ul Institutului National de Sanatate Publica (INSP).

Sursa mentionata mai precizeaza ca numarul total de cazuri confirmate cu rujeola raportate pana la 7 septembrie este 15.187, inregistrandu-se 59 de decese.

In ultima saptamana cele Inca 78 de cazuri nou confirmate au fost Inregistrate astfel: Prahova (29), Bucuresti (21), Bihor (15), Calarasi (4), Constanta (4), Ilfov (2) si Dambovita, Dolj, Salaj – cate un caz.

Reamintim ca rujeola (pojarul) este o boala infectioasa care adesea duce la complicatii. Specialistii spun ca din patru persoane care fac rujeola, una are nevoie de spitalizare, iar pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeola boala este mortala.

Informatii despre rujeola si vaccinarea ROR, AICI.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.