Alte 129 cazuri de rujeola inregistrate in Romania

Potrivit Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, numarul total de cazuri confirmate de rujeola in Romania raportate pana vineri este de 9.233, cu 129 mai multe decat saptamana trecuta.

Conform INSP, au fost inregistrate si 34 de decese cauzate de rujeola, ultimul fiind raportat in urma cu doua saptamani — un copil de cinci luni, din judetul Neamt.

Cele 34 de decese au fost inregistrate: noua in judetul Timis, sase in Arad, sapte in Dolj, trei — Caras Severin, cate unul — in Bihor, Cluj, Calarasi, Neamt, Satu Mare, Vaslui, Galati, Mures si Bucuresti.

S-au inregistrat cazuri de rujeola in 41 de judete, cele mai multe — 1.228 — in judetul Timis, 1.111 in Caras-Severin si 1.014 in Arad.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.