Alianta Globala pentru Vaccinuri si Imunizare solicita fonduri pentru vaccinare

Alianta Globala pentru Vaccinuri si Imunizare (GAVI) a anuntat ca are nevoie de peste 7 miliarde de dolari pentru dezvoltarea unor campanii de vaccinare.

Este vorba de vaccinarea impotriva unor boli transmisibile a circa 300 de milioane de copii si implicit, de a salva vieti.

De-a lungul celor doua decenii de existent, Alianta Globala pentru Vaccinuri si Imunizare (GAVI) a fost sustinuta de Organizatia Mondiala a Sanatatii, Fundatia Bill & Melinda Gates si mai multe ONG-uri ce deruleaza programe de vaccinare in tarile sarace de pe glob, tari a caror guverne nu isi permit sa cumpere vaccinuri la preturile pietei.

„In ultimii 20 de ani, Alianta a ajutat la protejarea unei intregi generatii impotriva unora dintre cele mai mortale boli ale lumii. Cu toate acestea, 1,5 milioane de oameni inca mor in fiecare an din cauza bolilor care pot fi prevenite prin vaccin”, a declarat Seth Berkley, liderul GAVI, conform Reuters.

Anuntul a fost facut de curand in Japonia, acolo unde a avut loc un congres international in care s-a vorbit, in principal, de epidemia de Ebola de pe continental african.

Etichete: vaccinarea, imunizarea, alianta globala pentru vaccinuri si imunizare

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.