Alba: Vaccinuri impotriva hepatitei A pentru victimele inundatiilor

Directiile de Sanatate Publica (DSP) din Botosani, Mehedinti si Olt au pus la dispozitia DSP Alba doze de vaccin impotriva hepatitei acute virale tip A pentru imunizarea copiilor din patru sate de pe Valea Sebesului afectate de inundatii la sfarsitul saptamanii trecute.

„Legislatia prevede ca DSP-urile sa detina o rezerva antiepidemica, ce presupune un numar de 20 de vaccinuri impotriva hepatitei A. Dupa catagrafiile pe care le-am facut, am avut, intr-o prima faza, undeva la peste 300 de copii ce trebuiau vaccinati. Deci vaccinul pe care noi il aveam nu era suficient. Am facut, astfel, solicitari in toata tara, la toate DSP-urile din tara, pentru a ne pune la dispozitie, prin transfer, vaccin antihepatic”, a declarat directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, potrivit Agerpres.

Angajatii DSP Alba s-au deplasat in Botosani, Mehedinti si Olt, de unde au adus 80 de doze, respectiv cate 180 de doze de vaccin antihepatic.

Populatiei din satele afectate de inundatii i s-a distribuit si var cloros si tablete de cloramina, in vederea igienizarii fantanilor. Satenii au fost instruiti cu privire la modalitatea de utilizare a acestora.

La sfarsitul saptamanii trecute, mai multe sate de pe Valea Sebesului au fost afectate de o viitura puternica.

Etichete: vaccin impotriva hepatita A, hepatita acuta virala A, DSP Alba

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.