Alba: Sase maratoane de vaccinare desfasurate simultan

La acest sfarsit de saptamana in judetul Alba, respectiv in trei municipii, doua orase si o comuna, intr-o actiune inedita la nivel national, are loc organizarea simultana a sase maratoane de vaccinare.

Conducerea Directiei de Sanatate Publica (DSP) Alba a precizat ca astfel de maratoane au loc la acest sfarsit de saptamana si in alte cinci unitati administrativ-teritoriale din judet.

“Este o actiune, zicem noi, inedita la nivel de tara, pentru ca stim ca in alte judete s-au organizat maratoane in cate un oras. Noi, practic, facem in acest week-end simultan (maratoane – n.r.) in sase UAT-uri din judet (Alba Iulia, Blaj, Sebes, Cugir, Teius si Ciugud – n.r.). Cea mai mare si reprezentativa este actiunea din municipiul Alba Iulia, fiind resedinta de judet. Ne dorim ca la nivelul judetului sa avem in cel mai scurt timp un numar cat mai mare de persoane vaccinate”, a afirmat Alexandru Sinea, directorul DSP Alba.

El a mai precizat ca, in prezent, la nivelul judetului s-a vaccinat aproximativ 23% din populatie, iar pentru municipiul Alba Iulia procentul depaseste 25%.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.