A fost creat testul de sange care poate detecta cancerul la san

Oamenii de stiinta din Germania au dezvoltat un test de sange, neinvaziv, care poate detecta cancerul la san, relateaza euronews.com.

Cercetatorii de la Spitalul Universitar Heidelberg au afirmat ca aceasta noua metoda de testare este ca o “biopsie lichida”, fiind neinvaziva si prin intermediul careia se pot detecta deja 15 tipuri de celule canceroase din categoria cancerului la san. Ei au adaugat ca testul de sange poate detecta, de asemenea si tumorile de mici dimensiuni.

„Testul de sange dezvoltat de echipa noastra de cercetatori ofera o noua si revolutionara modalitate de a detectaare a cancerul la san intr-un mod rapid si neinvaziv, cu ajutorul biomarkerilor din sange „, a declarat Christof Sohn, managerul medical in cadrul Spitalului Universitar Heidelberg, potrivit sursei citate.

Pentru realizarea acestui test, potrivit membrilor echipei de cercetare, este nevoie doar de cativa mililitri de sange pentru analiza de laborator. Testul urmeaza sa fie accesibil pe scara larga in a doua parte a acestui an.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, anul trecut, la nivel global au fost diagnosticate 2 milioane de noi cazuri de cancer de san si peste 620.000 de femei au murit din aceasta cauza. De altfel, medicii spun ca, in prezent, sansele de vindecare in cazul cancerului de san sunt de 95% daca este descoperit la timp.

Etichete: test de sange, cancer la san, diagnostic cancer mamar

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.