Femeile de pana la 50 de ani mai expuse cancerului mamar

cancer la sanMamografia este principala metoda de depistare a cancerului mamar in faza incipienta. Studiile arata ca femeile de pana la 50 de ani trebuie sa faca mai des mamografii decat persoanele mai in varsta deoarece riscul bolii este mult mai mare.

Cancerul mamar se manifesta mai agresiv la femeile mai tinere

Un nou studiu publicat in revista “Cancer” a demonstrat importanta mamografiilor frecvente pentru depistarea cancerului mamar in faza incipienta si pentru prevenirea decesului.

Studiul a monitorizat pana in 2007 un numar de 7.301 femei care au fost diagnosticate cu cancer mamar in perioada 1990-1999, la un spital din Boston.

Concluziile studiului au aratat ca dintre cele 609 femei care au murit din cauza cancerului mamar, doar 29% faceau controale regulate la medic.

50% dintre femeile care au murit de cancer aveau sub 50 de ani

Statistica aceluiasi studiu arata ca decesul in urma cancerului mamar a survenit in proportie de 50% la femeile mai tinere, cu varsta sub 50 de ani.

O mamografie pe an dupa 40 de ani

American Center Society recomanda realizarea cate unei mamografii pe an incepand cu varsta de 40 de an.

Incepand cu anul 2009, U.S. Preventive Services Task Force recomanda ca femeile intre 50-74 de ani sa faca o mamografie o data la doi ani.

 

Stire preluata de pe www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.