S-a lansat un ghid pentru pacientele cu cancer la san

Un ghid destinat pacientelor diagnosticate cu cancer la san a fost, marti, la Bucuresti.

In navigator este cuprins tot traseul unei paciente cu cancer la san – pornind de la suspiciunea initiala, investigatiile ce trebuie efectuate pentru stabilirea diagnosticului, stadializarea bolii si tipul de tratament.

”Acest tip de initiative de informare a pacientelor sunt intotdeauna bine-venite, mai ales cand vorbim despre cancerul de san, o boala cu un impact socio-economic foarte ridicat. Sper ca informatia din acest navigator sa ajute pacientele sa inteleaga mai bine cu ce se confrunta si ce trebuie sa urmareasca, de la diagnostic, pana la tratament”, a afirmat Cezar Irimia, presedintele Federatiei Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei mentionate, medicul Dragos Median de la Spitalul Clinic Filantropia a afirmat ca ghidul este util atat pacientelor, pentru a se informa si a sti care sunt pasii de urmat, cat si medicilor, care vor avea de-a face cu pacienti informati.

Navigatorul este disponibil pe platforma www.canceruldesan.ro si va fi distribuit in format fizic si in sectiile de oncologie ale spitalelor din tara.

Cancerul de san este cel mai frecvent dintre toate tipurile de cancere la femei si reprezinta principala cauza de deces prin cancer la femeile din Europa europene, potrivit Societatii Europene de Oncologie Medicala. In Romania, peste 9.000 de femei sunt diagnosticate anual cu cancer de san.

Etichete: cancer, cancerul de san, ghid

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.