OMS recomanda cel putin 150 de minute de activitate fizica intensa pe saptamana in timpul pandemiei

Toti adultii ar trebui sa faca minimum 150 de minute de activitate fizica intensa pe saptamana pentru bunastarea si sanatatea mintala in timpul pandemiei de COVID-19, recomanda Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), relateaza Reuters.

OMS recomanda, in cazul copiilor si adolescentilor, in medie o ora de exercitii fizice zilnic si timp limitat in fata ecranelor dispozitivelor electronice, scrie si Agerpres.

Oamenii de toate varstele trebuie sa compenseze pentru cresterea comportamentului sedentar cu activitate fizica pentru a tine departe bolile si pentru a-si prelungi viata, a mai spus OMS, la lansarea campaniei „Every Move Counts” (Fiecare Miscare Conteaza).

„Cresterea activitatii fizice nu numai ca ajuta la prevenirea si tinerea sub control a bolilor de inima, diabetului de tip 2 si cancerului, ci si reduce simptomele depresiei si anxietatii, reduce declinul cognitiv, inclusiv Alzheimer, si imbunatateste memoria”, a declarat Ruediger Krech, directorul OMS pentru promovarea sanatatii, potrivit surselor citate.

Conform OMS, unul din patru adulti si patru din cinci adolescenti nu fac suficienta activitate fizica, care poate include mersul pe jos, ciclismul, gradinaritul si chiar facutul curateniei.

„Aceste recomandari subliniaza ceea ce multi experimenteaza in timpul restrictiilor COVID aplicate peste tot in lume. A fi activ in fiecare zi reprezinta un lucru bun nu numai pentru corpurile noastre, dar si pentru sanatatea noastra mintala”, a spus Fiona Bull, sefa Departamentului OMS pentru activitate fizica.

„Telefonati unui prieten si faceti cursuri online impreuna, ajutati-va membrii familiei. Iar atunci cand puteti, mergeti afara”, a mai spus ea, potrivit susrelor citate.

De asemenea, femeile insarcinate si mamicile sunt si ele incluse in recomandarile OMS.

Vezi 5 exercitii fizice de facut de adulti acasa pentru tonifiere si eliminarea durerilor de spate

Vezi 5 exercitii fizice care pot fi facute de varstnici acasa

Etichete: activitate fizica, recomandari activitate fizica pandemie, sanatate fizica si psihica pandemie

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.