5 exercitii fizice care pot fi facute de varstnici acasa


De o atentie deosebita in aceasta perioada au nevoie persoanele varstnice, avand in vedere restrictiile de circulatie impuse in cazul acestora, pentru protectia lor.

Si, totusi, multe dintre aceste persoane in varsta au nevoie sa se miste zilnic. Este important sa se asigure ca au o buna mobilitate, in mod continuu.

 


Va prezentam 5 exercitii fizice simple care pot fi facute de catre persoanele varstnice, acasa, cu minim efort:

1. Stretching spate. Acest exercitiu ajuta la eliminarea durerilor de spate, imbunatateste postura corpului si intareste musculatura spatelui.

2.Rotiri de trunchi. Si acest tip de exercitiu ajuta la diminuarea semnificativa a durerilor de spate si la tonifierea musculaturii.

3.Ridicari de picior. Musculatura soldurilor si a coapselor este foarte importanta, mai ales in cazul persoanelor in varsta. Pentru tonifiere, se recomanda aceste exercitii simple, dar de efect.


4. Stretching glezne. Si picioarele au nevoie de atentie speciala. De aceea, pentru a mentine o buna flexibilitate a gleznelor, persoanele varstnice au nevoie sa faca si acest exercitiu simplu.


5.Semi-genuflexiuni.
Acest exercitiu este extrem de util pentru ca lucreaza atat musculatura coapselor, cat si a soldurilor.

Etichete: exercitii fizice, exercitii fizice acasa, exercitii fizice varstnici, exercitii pentru mobilitate, exercitii pentru persoanele in varsta

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

O intrebare

  • Bernea Florica spune:

    Exercitiile ptr.mobilitate virsta a 3 se pot face si intr-un cadru organizat si nu pe bani multi? Locuiesc in zona pietei Obor

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.