5 exercitii fizice de facut de adulti acasa pentru tonifiere si eliminarea durerilor de spate

In aceasta perioada, statul acasa inseamna un gest de responsabilitate sociala fata de familie si prietenii. Astfel, munca de la domiciliu a devenit un fapt pentru multi angajati. Totusi, lucratul de acasa, oricat de tentant pare la prima strigare, vine cu mai multe dezvantaje.


Pentru multi oameni, bariera dintre timpul alocat muncii si cel pentru viata personala este extrem de greu de definit, asa ca fiecare dintre noi trebuie sa trasam niste linii clare intre cele doua.

Daca la acest capitol nu va putem ajuta, la pastrarea tonusului si a conditiei fizice putem contribui. Orele intregi petrecute in fata calculatorului isi pun amprenta destul de pregnant asupra posturii si a sanatatii oaselor si a muschilor.

Va prezentam, astfel, 5 exercitii fizice simple care pot fi facute de adulti acasa, cu minim efort:

1.Extensii: Acest tip de exercitiu lucreaza abdomenul, spatele, muschii dorsali si muschii umerilor.

2. Extensii brat-picior opus: Aceste extensii vin in completarea primului set de exercitii si, la fel, elimina durerea de spate si contribuie la imbunatatirea pozitiei si a echilibrului.

3. Flotari: Si flotarile ajuta foarte mult la tonifierea musculaturii spatelui, mai ales dupa cateva ore de stat la birou.

4. Fandari cu rasucire de trunchi: Sa nu uitam si de fandari. Fandarile sunt foarte importante pentru muschii picioarelor si ai soldurilor.

5. Fandari laterale: Fandarile sunt de mai multe feluri si fiecare tip de exercitiu de acest fel contribuie la intarirea musculaturii intregului corp: abdomen, spate, picioare, solduri.

 

Etichete: exercitii fizice simple, exercitii fizice acasa, exercitii fizice adulti, exercitii dureri de spate, exercitii dureri de umeri, exercitii tonifiere

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.