989.456 de persoane din grupele de risc au fost vaccinate antigripal

Potrivit Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica, 989.456 de persoane din grupele de risc au fost vaccinate antigripal pana la data de 24 noiembrie cu vaccin distribuit de Ministerul Sanatatii.

Conform sursei citate, in saptamana 18 – 24 noiembrie s-a inregistrat un caz confirmat de gripa cu virus tip A, subtip (H1) pdm09.

In aceasta perioada au fost raportate, la nivel national, 36 cazuri de gripa clinica, mai putine comparativ cu cele raportate in saptamana 47/2018 (50 cazuri). Au fost raportate sase cazuri de Infectii Respiratorii Acute Severe (SARI), cu unul mai mult fata de saptamana precedenta si cu doua mai multe fata de aceeasi perioada a sezonului precedent. Nu a fost comunicat niciun deces confirmat cu virus gripal.

Conform datelor oficiale, de la inceputul sezonului, au fost confirmate opt cazuri de gripa: patru cu virus AH3, unul cu virus AH1 si trei cu virus B.

Etichete: vaccin antigripal, vaccinare antigripala, preventie gripa, gripa clinica, diferente gripa raceala, infectii respiratorii, pneumonie

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.