Focar de rujeola la spital

spital-newUn copil nevaccinat a raspandit rujeola in Spitalul din Caracal. Pentru ca medicii nu au stiut ca are rujeola, alti 12 copii internati acolo au luat virusul.

Totul a pornit de la un copil in varsta de un an si 10 luni, care a fost internat in spital, in 19 octombrie, cu viroza respiratorie. Dupa patru zile au aparut primele semne de rujeola.

In aceeasi perioada, alti 12 copii internați acolo, si ei nevaccinați, s-au imbolnavit.

In aceasta situație, autoritatile au declarat focar de infectie nosocomiala la unitatea sanitara, relateaza Digi24.

Medicii spun ca vaccinarea este foarte importanta, mai ales ca rujeola este o infectie virala extrem de contagioasa.
Vaccinarea se face la varsta de un an si apoi un rapel la varsta de 5 ani.

Reamintim ca Ministrul Vlad Voiculescu a declarat epidemie de rujeola in Romania la sfarsitul verii. La nivel național, anul acesta s-au inregistrat sase decese din cauza rujeolei.

Citeste si Complicatiile date de rujeola sunt mai periculoase decat s-a estimat pana acum

 

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.