92 de copii dintr-o localitate afectata de inundatii din Alba, vaccinati impotriva hepatitei A

92 de minori din satul Rachita, comuna Sasciori, cu varste cuprinse intre 2 si 16 ani, au fost vaccinati, marti, impotriva hepatitei acute virale de tip A.

Masura preventiva a fost luata de Directia de Sanatate Publica (DSP) Alba avand in vedere riscul contactarii acestei boli in urma inundatiilor produse la sfarsitul saptamanii trecute, se arata intr-un comunicat al institutiei.

O echipa de specialisti din cadrul DSP Alba s-a deplasat in localitatea Rachita unde, impreuna cu medici de familie, asistenti medicali ai medicilor de familie si asistentul medical comunitar, au vaccinat pacientii minori – cei mai expusi la imbolnavirea cu hepatita acuta virala de tip A.

De asemenea, la Rachita, s-a amenajat un cabinet medical, intr-o casa mai putin afectata, cu un medic de familie, asistenti medicali ai medicului de familie si asistentul medical comunitar, in vederea evaluarii starii de sanatate a populatiei si recomandari pentru prevenirea imbolnavirilor.

„Un pacient din satul Rachita, care are nevoie de dializa, a fost transportat la Centrul de Dializa din Alba Iulia, iar apoi va ramane internat la Spitalul Municipal Sebes, pentru a fi ingrijit corespunzator.
DSP Alba, alaturi de asistentii medicali comunitari, va continua actiunile de preventie si informare pentru ca sanatatea populatiei sa nu fie afectata, in zonele in care s-au produs inundatii.”, se arata in comunicatul DSP Alba.

Totodata, DSP Alba a distribuit sute de kilograme de var cloros, necesar pentru igienizarea si dezinfectia fantanilor, iar populatia a fost instruita cu privire la modul de folosire a acestuia.

Specialistii in sanatate publica se vor deplasa si in zilele urmatoare in zonele afectate de inundatii cu scopul de a fi redus riscul de imbolnavire.

Hepatita virala A (HAV): Transmisa prin ingestie de alimente sau apa contaminate sau prin contact direct cu persoana infectata, se poate manifesta epidemic, pe fondul deficientelor de igiena personala si a sanitatiei precare. Preventia se bazeaza pe ameliorarea conditiilor de sanitatie, pe respectarea regulilor de igiena personala, colectiva si pe vaccinare.

Eticheta: hepatita A, semne hepatita A, transmitere hepatita A, vaccin hepatita A, DSP Alba

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.