89 cazuri de rujeola intr-o saptamana

A crescut numarul imbolnavirilor de rujeola. Potrivit Centrului de Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica, numarul total de cazuri confirmate cu rujeola in Romania si raportate pana la data de 31.01.2020, este 19 259.

Dintre acestea, s-au inregistrat si 64 de decese cauzate de aceasta boala.

Doar saptamana acesta, in perioada 27.01.2020 – 31.01.2020, au fost raportate inca 89 de cazuri nou confirmate in 9 judete din tara si in Municipiul Bucuresti

Rujeola (pojarul) este o boala infectioasa care adesea duce la complicatii. Din 4 persoane care fac rujeola 1 are nevoie de spitalizare.

Pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeola (pojar), boala este mortala.Vaccinul impotriva rujeolei (pojarului) protejeaza copiii impotriva acestei boli. In Romania 9 din 10 parinti isi vaccineaza copiii.

Etichete: rujeola, epidemie de rujeola, decese rujeola, vaccinare ror

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.