82 de noi cazuri de rujeola confirmate in ultima saptamana


Un numar de 82 de noi cazuri de rujeola au fost confirmate in sapte judete, in perioada 27 – 31 august, potrivit datelor elaborate de Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) si publicate pe site-ul Institutului National de Sanatate Publica (INSP).

Potrivit sursei citate, numarul total de cazuri confirmate cu rujeola in Romania raportate pana la data de 31 august este 15.109, din care 59 de decese, relateaza Agerpres.

In ultima saptamana, cele 82 de cazuri nou confirmate au fost inregistrate astfel: Botosani (25), Giurgiu (22), Prahova (21), Buzau (7), Bihor (5), Brasov (1) si Braila (1).

De asemenea, potrivit sursei citate, din patru persoane care fac rujeola, una are nevoie de spitalizare. Pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeola (pojar), boala este mortala.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.