55 de decese cauzate de rujeola


Potrivit Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica, numarul total de cazuri confirmate cu rujeola in Romania, raportate pana vineri, 25 mai 2018, a ajuns la 13.563 si 55 de decese.

Cel de-al 55-lea deces cauzat de rujeola, confirmat serologic si prin izolare virus, a fost raportat la un copil in varsta de 3 luni, din judetul Iasi, potrivit sursei mentionate.

In saptamana 21 – 25 mai au fost raportate inca 237 de cazuri nou confirmate in 18 judete si in municipiul Bucuresti. Cele mai multe cazuri au fost raportate in judetele Constanta si Buzau.

Informatii despre rujeola si vaccinarea antirujeolica, AICI.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.