41 de cazuri noi de rujeola inregistrate intr-o saptamana

In ultima saptamana, in Romania, au fost confirmate 41 de cazuri noi de rujeola, potrivit Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica ( INSP).

Potrivit sursei citate, numarul total de cazuri confirmate in Romania de la inceputul epidemiei si raportate pana vineri, 3 aprilie, este de 19.701 si 64 de decese.

Cele 41 de cazuri noi au fost inregistrate in judetele Suceava – 35; Timis – 4; Arad si Bihor – cate unul.

Rujeola (pojarul) este o boala infectioasa care adesea duce la complicatii. Din 4 persoane care fac rujeola 1 are nevoie de spitalizare.

Pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeola (pojar), boala este mortala.Vaccinul impotriva rujeolei (pojarului) protejeaza copiii impotriva acestei boli. In Romania 9 din 10 parinti isi vaccineaza copiii.

Etichete: rujeola, vaccinare ROR, preventie rujeola, epidemie rujeola

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.