40 de cazuri de infectie cu West Nile in 2016

bolnavi-la-pat-cancerIn  2016, in Romania, incepand cu  luna  mai  si  pana la data de 31 august, au  fost  inregistrate 40 de cazuri de infectie West Nile, din care si 4 decese.

Numarul total de cazuri inregistrat in 2015 a fost depasit.

Potrivit unei informari a Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, cele mai multe cazuri de infectie cu West Nile, respectiv 14, au fost inregistrate la persoane cu varste cuprinse intre 70 — 79 de ani, cate 7 imbolnaviri fiind  inregistrate la persoanele cu varste intre 50 — 59 de ani, 60 — 69 de ani si cu varste mai mari sau egale cu 80 de ani.

Cazurile de infectie cu virusul West Nile s-au inregistrat in judetele Mures, Iasi, Neamt, Galati, Dolj, Prahova, Dambovita, Giurgiu, Bucuresti, Ilfov, Ialomita, Braila, Tulcea

Recomandarile pentru populatie sunt:

  • sa evite evitarea la tantari, purtand imbracaminte cu maneci lungi si pantaloni lungi,
  • sa utilizeze substante chimice repelente de tantari
  • sa impiedice patrunderea insectelor in casa (plase de protectie),
  • sa asigure desecarea baltirilor de apa din jurul gospodariilor,
  • sa indeparteze recipientele de apa statuta si gunoiul menajer

Citeste si: Atentie! Tantarul-tigru a ajuns in Romania

Citeste si: Intepaturi/ muscaturi de insecte – ce trebuie facut

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.