Intepaturi/ muscaturi de insecte – ce trebuie facut

virus-tantariIntepaturile de insecte provoaca reactii inflamatorii locale sau generale care se manifesta prin edem, durere uneori sau prurit.

Ce trebuie facut?

Daca reactia este locala, limitata la zona de intepatura, este recomandat sa luati un antialergic pe cale orala si eventual sa dati si local cu o crema cu actiune antialergica si antiinflamatorie.

Daca reactia este generala (simtiti ca buzele si limba se umfla, ca incep ochii sa lacrimeze, ca va sufocati) este o situatie de extrema urgenta si necesita prezentarea de urgenta la o camera de garda.

Uneori, prin aceste intepaturi de insecte se pot raspandi boli,de aceea in momentul in care ati fost intepati, primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa spalati zona cu apa si sapun apoi sa dati cu antiseptic.

Vara este sezonul capuselor, iar daca va plimbati prin padure sau prin ierburi mari, cel mai bine este sa fiti imbracati cu pantaloni lungi si haina cu maneca lunga.

Se stie ca muscatura capusei poate duce la boala Lyme, numita si boala cu 1000 de fete. In momentul in care ati fost muscat de o capusa, este necesar sa va adresati medicului, in primul rand pentru indepartarea acesteia din piele.

Reamintim ca intepaturile de insecte pot sa fie inofensive sa nu aiba nici o urmare grave asupra omului, dar sunt si muscaturi de insecte care duc la roseata, umflaturi.
Altfel spus, sunt ciupituri de insecte care provoaca o reactie alergica destul de urata in corp. Asa cum sunt si intepaturi de insecte care pot sa transmita omului bacterii, virusi, paraziti.

Etichete: intepaturi de insecte, muscaturi de insecte, ciupituri de insecte, muscaturi insecte

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.