Atentie! Tantarul-tigru a ajuns in Romania

tantarul-tigruIngrijorare pentru sanatatea publica! Tantarul-tigru care poate transmite 20 de boli grave, a ajuns si pe teritoriul Romaniei. Specialistii atrag atentia ca daca temperaturile caniculare vor continua, tara noastra s-ar putea confrunta cu o mare problema din punct de vedere al sanatatii din cauza tantarilor-tigru.

Deja s-a constatat aparitia  unor exemplare, iar biologii se tem de o posibila invazie in perioada urmatoare.

Tantarul-tigru vine din tarile tropicale si este purtator de boli extrem de grave. Vorbim de nu mai putin de 20 de boli tropicale, sapte fiind virusi care provoaca maladii periculoase, relateaza si Romania TV.

Prin intepatura acestuia se poate transmite inclusiv meningita de tip West Nile si febra Denga, boli care netratate  corect si in timp rapid, pot duce chiar la deces.

 

Citeste si Intepaturi/ muscaturi de insecte – ce trebuie facut

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.