33 de persoane decedate din cauza gripei. 30 nevaccinate antigripal

poza imunizare prin vaccinareNumarul total de decese la cazuri confirmate cu virus gripal, de la inceputul sezonului si pana acum, a ajuns la 33.

Conform site-ului Institutului National de Sanatate Publica (INSP),  in saptamana 15-21 februarie au fost comunicate 12 decese noi la cazuri de SARI confirmate cu virus gripal, la fel ca in saptamana precedenta, toate cu virus gripal A(H1) sezonier.

Oamenii care au murit din cauza gripei aveau varste cuprinse intre cateva luni si 65 de ani, 22 de persoane fiind de gen masculin si 11 feminin.

Din cele 33 de persoane, 31 au avut conditii medicale pre-existente, 30 nefiind vaccinate.

Potrivit aceleasi surse, de la inceputul sezonului de supraveghere a infectiilor respiratorii acute, gripei si SARI pana la 23 februarie au fost confirmate cu laboratorul 573 cazuri de gripa: 498 cazuri tip A, subtip H1 sezonier, 27 cazuri tip A, subtip H3, 40 cazuri tip A, nesubtipate, 9 cazuri tip B.

Dintre cele 33 de persoane decedate din cauza gripei, 6 erau dinArges, 11 din Bucuresti, 3 din Cluj, 5 din Prahova, 2 din Hunedoara si cate una din Dambovita, Olt, Sibiu, Suceava, Teleorman si Valcea.

Specialistii in sanatate atrag atentia an de an, cu fiecare ocazie, asupra importantei vaccinarii impotriva gripei.

Vaccinarea antigripala reprezinta cea mai sigura metoda de a nu contacta virusul care poate deveni chiar mortal.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.