27 de cazuri noi de hepatita A depistate in judetul Neamt

poza copil bolnavAproximativ 30 de cazuri noi de hepatita A au fost inregistrate in judetul Neamt in ultima perioada. Judetul se confrunta si cu noi cazuri de varicela intr-o gradinita cu program prelungit din Roman. Autoritatile considera ca lipsa igienei personale, a spalatului pe maini in randul copiilor este principala cauza de crestere a numarului de persoane diagnosticate cu hepatita A.

Autoritatile incep actiuni de dezinfectie in scoala si la domiciliul persoanelor infectate

Cele 27 de cazuri noi de hepatita A inregistrate in localitatea Valea Ursului din judetul Neamt, conform ziarulderoman.ro, a determinat Directia de Sanatate Publica Neamt sa initieze actiuni de dezinfectie.

Astfel de actiuni de eliminare a riscurilor de infectare cu hepatita A vor fi realizate nu doar in scoala din localitate, ci si la domiciile persoanelor infectate cu virusul hepatitei A.

Parintii trebuie sa-si invete copiii sa se spele pe maini

Reprezentantii DSP Neamt considera drept cauza principala in raspandirea virusului lipsa igienei personale.

“Spalatul mainilor intr-un lighean nu este suficient. Mainile trebuiesc spalate sub un jet de apa curenta curgatoare, chiar daca vine dintr-un rezervor. Apa din lighean este, de obicei, refolosita, iar microbii continua sa se raspandeasca. Daca parintii ar intelege acest lucru, ar disparea focarul de infectie”, a precizat dr. Roxana Pipirigeanu, sefa Serviciului Epidemiologic din cadrul DSP Neamt, citata de ziarulderoman.ro.

Varicela este o amenintare pentru copii

Nu doar hepatita A pune in pericol sanatatea populatiei din judetul Neamt, ci si varicela.

Cazurile de varicela au fost inregistrate la copiii care merg la gradinita cu program prelungit “Muguri de Lumina”.

Medicii recomanda ca parintii care au copii diagnosticati cu varicela sa nu-i aduca la gradinita, pentru ca virusul varicelei sa nu se raspandeasca si la ceilalti copii.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.