26 de cazuri noi de rujeola


In perioada 22 – 26 octombrie au fost confirmate 26 de noi cazuri de rujeola in cinci judete si in Bucuresti, potrivit datelor Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, publicate vineri pe site-ul Institutului National de Sanatate Publica.

Numarul total de cazuri de rujeola confirmate in Romania raportate pana la data de 26 octombrie este 15.434, dintre care 59 de decese.

In ultima saptamana, cele 26 cazuri nou confirmate au fost inregistrate in Giurgiu – 13, Salaj – 6, Bucuresti, Prahova, Teleorman cate doua cazuri si Bihor un caz, mai scrie sursa citata.

Cele mai multe cazuri s-au inregistrat de la inceputul epidemiei la copiii nevaccinati.

Rujeola (pojarul) este o boala infectioasa care adesea duce la complicatii. Potrivit medicilor, din patru persoane care fac rujeola una are nevoie de spitalizare. Pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeola boala este mortala.

Mai multe informatii despre rujeola si vaccinarea ROR, AICI.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.