25 milioane de euro vor fi investiti de UE in programe de imunizare la nivel global

zi-libera-pentru-parintiUniunea Europeana va investi 25 milioane de euro in programe de vaccinare la nivel mondial pana in anul 2020. Programele de imunizare vor fi asigurate prin Alianta Mondiala pentru Vaccinuri si Imunizare, conform elpais.es. Prin vaccinare se previn anual aproximativ trei milioane de decese din cauza unor boli precum difteria, tetanos, tuse convulsiva, conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).

Jose Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene: “Este inacceptabil ca 1,5 milioane de copii sa moara in fiecare an din cauza unor boli care ar fi putut fi prevenite printr-un vaccin simplu”

Jose Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene, a precizat ca suma investita de UE in programele de vaccinare a fost majorata ca urmare a numarului foarte mare de copii care mor anual din cauza unor boli prevenibile prin vaccinare.

“Suntem angajati pe termen lung sa facem tot ce este posibil pentru ca tot mai multe femei, barbati si copii sa aiba acces la vaccinuri care le-ar putea salva viata, indiferent unde locuiesc”, a precizat presedintele Comisiei Europene citat de elpais.es.

22,6 milioane de copii la nivel global nu au facut vaccinul DTP

OMS avertizeaza ca numarul cazurilor de copii nevaccinati este in continuare foarte mare, statisticile aratand ca peste 22 milioane de copii nu au fost vaccinati in 2012 cu vaccinul DTP (antidifteric, antitetanic si antipertussis).

Majoritatea copiilor in acest caz provin din tari precum India, Indonesia, Irak, Republica Dominicana, Etiopia, Congo, Nigeria, Pakistan sau Filipine.

Majorarea sumei alocate de UE pentru programele de imunizare are ca principal obiectiv ca vaccinurile sa fie disponibile in orice tara de pe glob si sa fie redus altfel numarul decesul din cauza unor boli prevenibile prin vaccinare.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.