Vaslui: 22 de cazuri de rotavirus in cateva zile

22 de copii au fost internati in ultimele zile la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Vaslui cu febra, scaune diareice si varsaturi, in toate cazurile fiind confirmata infectia cu rotavirus.

Potrivit reprezentantilor insitutiei medicale, cazurile provin din mai multe zone ale judetului, nefiind identificat deocamdata un focar.

„Este vorba despre o epidemie sezoniera. Copiii au primit tratament de specialitate. Cu exceptia unui bebelus la care au aparut o serie de complicatii, pacientii nu au pus probleme deosebite, ei reactionand bine la tratament. 15 copii au fost deja externati, iar restul beneficiaza in continuare de tratament”, a declarat managerul SJU Vaslui, Ana Rinder, potrivit Agerpres.

Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica (DSP) Vaslui le recomanda parintilor sa se prezinte cu copiii la medic la primele simptome de boala, deoarece netratarea la timp poate duce la complicatii severe.

Mai multe informatii despre diareea cu rotavirus, aflati AICI.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.