200.000 de cazuri de poliomielita pot aparea anual daca parintii refuza vaccinarea copiilor

poza copii jucandu-seOrganizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si UNICEF au lansat o ampla campanie de vaccinare impotriva poliomielitei si rujeolei cu scopul de a vaccina peste 2,4 milioane de copii cu varsta sub cinci ani din tarile endemice, conform elpais.com. Cu toate acestea, multi copii nu sunt vaccinati, fiind expusi in continuare pericolului poliomielitei, pentru ca parintii refuza vaccinarea copiilor. Voluntarii acestei campanii fac vizite repetate la casa parintilor pentru a-i convinge despre importanta vaccinarii. In momentul de fata, poliomielita este endemica in Nigeria, Pakistan si Afganistan.

Poliomielita afecteaza copiii sub cinci ani

Specialistii OMS precizeaza ca nu exista un tratament pentru polimielita, insa afectiunea poate fi prevenita prin vaccinarea impotriva poliomielitei.

Chiar daca numarul de cazuri de poliomielita au scazut cu 99% din 1988, de la 350.000 de cazuri inregistrate in 125 de tari, la 406 cazuri raportate in 2013, exista momentan trei tari considerate endemice: Nigeria, Pakistan si Afganistan.

Conform datelor OMS, peste 10 milioane de persoane nu sunt astazi paralizate datorita amplelor campanii de imunizare impotriva poliomielitei.

Vaccinarea impotriva poliomielitei a prevenit aproximativ 1,5 milioane de morti infantile datorita administrarii vitaminei A in timpul activitatii de imunizare impotriva acestei afectiuni.

200.000 noi cazuri de poliomielita ar putea fi inregistrate anual

Specialistii OMS avertizeaza ca exista riscul aparitiei a aproximativ 200.000 de cazuri de poliomielita anual in cazul in care campaniile de imunizare in cele trei tari endemice, Nigeria, Pakistan si Afganistan, nu dau rezultatele scontate.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.