18 decese cauzate de gripa. Numarul imbolnavirilor creste semnificativ


A fost confirmat la 18-lea deces cauzat de gripa, potrivit Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Este vorba despre o femeie in varsta de 60 de ani, din municipiul Galati, confirmata cu virus gripal tip B, avand conditii medicale preexistente si nevaccinata antigripal.

Al saptesprezecelea deces provocat de gripa a fost confirmat vineri in Bucuresti, la o femeie de 78 de an.
Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile precizeaza ca in saptamana 29 ianuarie – 4 februarie la nivel national s-au inregistrat 543 de cazuri de gripa.

La nivel national, numarul total de cazuri de infectii respiratorii acute (gripa, IACRS si pneumonii) a fost de 108.240, cu 12,3% mai mare comparativ cu cel inregistrat in aceeasi saptamana a anului 2017 (96.424).

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a afirmat ca in acest moment nu se poate vorbi despre o epidemie de gripa, fiind „doar o circulatie mai intensa a virusului gripal”.

Cieste despre gripa si vaccinarea antigripala, AICI
.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.