18 decese cauzate de gripa. Numarul imbolnavirilor creste semnificativ


A fost confirmat la 18-lea deces cauzat de gripa, potrivit Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Este vorba despre o femeie in varsta de 60 de ani, din municipiul Galati, confirmata cu virus gripal tip B, avand conditii medicale preexistente si nevaccinata antigripal.

Al saptesprezecelea deces provocat de gripa a fost confirmat vineri in Bucuresti, la o femeie de 78 de an.
Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile precizeaza ca in saptamana 29 ianuarie – 4 februarie la nivel national s-au inregistrat 543 de cazuri de gripa.

La nivel national, numarul total de cazuri de infectii respiratorii acute (gripa, IACRS si pneumonii) a fost de 108.240, cu 12,3% mai mare comparativ cu cel inregistrat in aceeasi saptamana a anului 2017 (96.424).

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a afirmat ca in acest moment nu se poate vorbi despre o epidemie de gripa, fiind „doar o circulatie mai intensa a virusului gripal”.

Cieste despre gripa si vaccinarea antigripala, AICI
.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

 
Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2019 Edumedical
 

Primeste pe mail recomandari medicale, informatii de ultima ora, stiri si articole.

 

Aboneaza-te!