14.500 de doze de vaccin antigripal, la Suceava


Directia de Sanatate Publica (DSP) Suceava a primit a treia transa de vaccin antigripal, reprezentand un numar de 14.500 de doze, a anuntat directorul institutiei, medicul epidemiolog Catalina Zorescu.

Directorul DSP Suceava a adresat invitatia tuturor medicilor de familie din judet pentru a se prezenta sa ridice dozele de vaccin antigripal, iar persoanele incadrate in anumite grupe de risc sunt rugate, de asemenea, sa se prezinte la medicul de familie in vederea administrarii vaccinului, relateaza Agerpres.

DSP Suceava a solicitat, in acest an, repartizarea unui numar total de 46.000 de doze, necesarul de vaccin urmand sa fie completat in transe pe care institutia le va primi inclusiv in luna noiembrie 2018.

In cursul anului trecut, la nivelul judetului Suceava au fost vaccinate peste 33.000 de persoane, mai scrie sursa mentionata.

Grupele de risc includ persoane cu varsta cuprinsa intre 6 luni si 64 de ani, aflate in evidenta medicilor de familie cu afectiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, astm sau cu virusul imunodeficientei uman, gravidele, adulti, copii, rezidenti in institutii de ocrotire sociala, precum si persoane care acorda asistenta medicala, sociala si ingrijiri la domiciliul persoanelor la risc inalt, toate persoanele cu varsta mai mare de 65 de ani.

Informatii despre vaccinarea antigripala, AICI.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.