114 de cazuri de rujeola inregistrate in ultima saptamana

Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica ( INSP), transmite ca au fost inregistrate alte 114 de cazuri de rujeola.

Cazurile noi s-au confirmat in Bucuresti si alte 14 judete, in perioada 8 – 12 aprilie.

Astfel, numarul total de cazuri de rujeola confirmate in Romania de la debutul epidemiei si raportate pana la 12 aprilie, este de 16.450, fiind inregistrate 62 de decese.

Conform sursei citate, cele 114 de cazuri nou confirmate in ultima saptamana au fost inregistrate in Neamt – 28; Salaj – 20; Suceava -19, Constanta – 8, Bacau, Botosani, Iasi cate sase cazuri, Prahova si Vrancea cate cinci cazuri, Teleorman si Galati cate trei cazuri, Dambovita doua cazuri, Municipiul Bucuresti, Dolj si Bihor – cate un caz.

Reamintim ca rujeola sau pojarul este o boala infectioasa care adesea duce la complicatii. Pentru unul din 1.000 de bolnavi, rujeola este mortala.

Etichete: rujeola, epidemie de rujeola, vaccinare rujeola, ror

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.