In aceasta saptamana se asteapta cele 10.000 de doze de vaccin ROR

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog,a precizat ca in cursul acestei saptamani, primele 10.000 de doze de vaccin antirujeolic (ROR) vor ajunge la Unifarm si, respectiv, la Directiile de Sanatate Publica, urmand a fi distribuite cu prioritate catre cele 10 judete unde s-a constatat lipsa vaccinului.

„In aceasta saptamana va intra prima cantitate de ROR, adica cele 10 mii de doze pe care le-am colectat de la toate depozitele din tara si pe care le-am notificat, nu puteam sa le oprim, dar le-am notificat si distribuitorii au raspuns apelului nostru si le-au blocat in depozite. Aceste doze sunt asteptate sa ajunga la UNIFARM sau Directiile de sanatate publica in aceasta saptamana, iar celelalte 110 mii de doze vor ajunge in saptamana care urmeaza. Cele 10 mii de doze vor fi trimise, cu prioritate in judetele in care sunt probleme, in judetele in care s-a semnalat ca nu exista vaccin, sunt cele 10 judete”, a declarat Florian Bodog, conform Agerpres.

Demnitarul a subliniat ca desi exista judete aprovizionate cu vaccin ROR, „rata de vaccinare continua sa fie mica”.

 „L-am rugat pe secretarul de stat care se ocupa de asistenta medicala sa faca o analiza si sa mearga personal in aceste judete, sa vada care sunt cauzele si sa incerce sa identifice solutii pentru a creste rata de vaccinare”, a mai afirmat ministrul conform sursei mentionate.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.