10.000 de doze de vaccin antigripal pentru imunizarea copiilor intre 6 luni si 3 ani

Ministerul Sanatatii va asigura 10.000 de doze de vaccin antigripal pentru imunizarea copiilor intre 6 luni si 3 ani, din categoriile cu risc de imbolnavire, cu afectiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, hepatice, neurologice, metabolice, renale, diabet zaharat, obezitate, sindrom imunodeficienta primara sau astm.

„Prin Acordul Cadru pe care Ministerul Sanatatii il are incheiat cu cei 5 furnizori de vaccin gripal, Ministerul Sanatatii asigura si 10.000 de doze de vaccin gripal pentru imunizarea copiilor intre 6 luni si 3 ani, din categoriile cu risc de imbolnavire, cu afectiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, hepatice, neurologice, metabolice, renale, diabet zaharat, obezitate, sindrom imunodeficienta primara sau astm”, scrie intr-un comunicat MS

Anul trecut, in cadrul campaniei gratuite, au fost vaccinati 2.377 de copii cu varsta cuprinsa intre 6 luni si 3 ani.

Potrivit sursei citate, pentru sezonul 2019 – 2020, Ministerul Sanatatii a achizitionat 1,5 milioane de doze de vaccin, cu 200.000 mai mult fata de anul trecut, pentru imunizarea unui numar mai mare de persoane din categoriile la risc.

Vaccinul achizitionat acopera 4 tulpini gripale, avand formula recomandata de OMS.

Etichete: vaccin antigripal, vaccin gripa, vaccinare antigripala copii

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2023 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.