1.170 de decese cauzate de holera in Yemen. 140 in ultimele doua zile

Cel putin 140 de persoane au murit din cauza focarului de holera in ultimele doua zile, urcand bilantul acestei epidemii la 1.740 de decese, a informat Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), citata de DPA.

Peste 320.000 de cazuri suspecte au fost, de asemenea, raportate de catre OMS in cele 22 provincii ale tarii de la inceputul epidemiei, declansata la sfarsitul lunii aprilie.

Boala s-a raspandit mult mai repede decat se anticipase, desi in iunie, Fondul pentru Copii al ONU declarase ca se asteapta la 300.000 de cazuri pana in luna septembrie, relateaza si Agerpres.

Epidemia s-a putut raspandi in conditiile in care peste jumatate din unitatile spitalicesti din Yemen nu mai sunt functionale in urma razboiului, in desfasurare, dintre guvernul sustinut de Arabia Saudita si rebelii apropiati de Iran.
In plus, functionarii publici — printre care medici, asistente medicale, ingineri si gunoieri — nu au mai fost platiti de aproape 10 luni.

Holera este o infectie diareica cauzata de ingestia de alimente sau apa contaminate cu vibrionul holeric, iar pacientii pot muri in decurs de cateva ore daca nu primesc tratament.

Despre cum poate fi prevenita aceasta boala, AICI.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.