Ziua mondiala a donatorului de sange: Da sange, da plasma, imparte viata, imparte des

Ziua mondiala a donatorului de sange este marcata in fiecare an in 14 iunie. Marcarea anuala a acestei zile favorizeaza cresterea gradului de constientizare a necesitatii de sange si produse sanguine.

De asemenea, este un prilej pentru a multumi donatorilor de sange voluntari pentru gestul lor.

“La multi ani tuturor donatorilor nostri! In fiecare an sarbatorim pe 14 iunie Ziua Mondiala a Donatorului de Sange care anul acesta se celebreaza sub egida „Give blood, give plasma, share life,share often!” Impartasim si noi pretuirea si respectul pentru toti donatorii care in mod constant doneaza sange ajutand astfel pacientii din spitale sa se vindece si de cele mai multe ori le salveaza viata! Din inima le multumim!”, transmite Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti cu aceasta ocazie.

Sloganul campaniei pentru Ziua mondiala a donatorului de sange, „Da sange, da plasma, imparte viata, imparte des”, se concentreaza pe pacientii care au nevoie de suport pentru transfuzii pe tot parcursul vietii si subliniaza rolul pe care fiecare persoana il poate juca, oferind un dar valoros de sange sau plasma, relateaza si Agerpres.

Prima Zi mondiala a donatorului de sange s-a sarbatorit in 2004 la Johannesburg, Africa de Sud.

Etichete: ziua mondiala a donatorului de sange, donare sange, donare plasma

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.