Comisarul european pentru Sanatate: Varianta Delta creeaza o situatie periculoasa

Comisarul european pentru Sanatate si Siguranta Alimentara, Stella Kyriakides, s-a aflat vineri, in Romania, ocazie cu care a facut un indemna la vaccinarea anti-Covid.

„Suntem constienti si vedem eforturile pe care le faceti, dar este neaparata nevoie sa sporim rata de vaccinare in randul cetatenilor romani. Nu trebuie sa ne complacem in situatia in care ne aflam in prezent. Trebuie sa facem mult mai multe eforturi in saptamanile care urmeaza. Varianta Delta a coronavirusului creeaza o situatie fragila si periculoasa in acelasi timp. Asadar, ii indemn pe romani sa ia decizia corecta de a se proteja pe ei insisi si pe cei din jurul lor si sa se vaccineze”, a afirmat comisarul european Stella Kyriakides, citata de Agerpres.

Ministrul Sanatatii, Ioana Mihaila, a transmis, in cadrul intrevederii cu oficialul european, ca Romania continua eforturile de crestere a numarului de persoane vaccinate, mai ales in mediul rural si in randul populatiei vulnerabile, printre obiective fiind demararea procesului de vaccinare in ambulatoriile de specialitate si cresterea capacitatii de vaccinare in cabinetele medicilor de familie.

Etichete: varianta delta coronavirus, vaccinarea anti-covid, comisar european pentru sanatate

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.