Un enterovirus rar pune medicii in alerta

enterovirsus rar alertaUn virus rar pune pe jar specialistii din lumea medicala, mai ales din cauza rapiditatii cu care se raspandeste.

Medicii americani au tratat pana acum sute de copii din peste 12 state impotriva virusului EV-D68, iar asta in doar o luna de zile. De altfel, se estimeaza ca perioada de varf in ceea ce priveste actiunea virsului, se va inregistra in circa o saptamana.

Doctorii, citati de bbc.co.uk, se asteapta la alte sute de imbolnaviri, in special in randul copiilor si al adolescentilor.

Pacienti cu complicatii

Conform specialistilor din lumea medicala, enterovirusurile nu au efecte naucitoare pentru sanatate, iar in cele mai multe cazuri pacientii nici nu trebuie sa fie internati in spital.Acum, insa, de o luna de zile  medicii au descoperit ca entovirusul EV-D68 a fost contactat de mai multi pacienti decat pana in prezent. Bolnavii au prezentat infectii respiratorii severe, iar unii dintre ei au trebuit monitorizati in permanenta din cauza riscului de aparitie a unor complicatii.

Metodele de transmitere, inca neclare

Deocamdata  nu se cunosc cu exactitate metodele prin care se transmite virusul, dar medicii cred ca acesta se contacteaza in special pe calea aerului.

Din fericire, pana in prezent, niciun pacient nu a decedat din cauza entovirusului EV-D68.

Pana la aparitia unor noi date, medicii recomanda ca masura de precautie spalarea frecventa a mainilor, obicei care ne poate ajuta sa scapam si de multe alte boli.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.