Salveaza vieti! Spala – te pe maini!

apa-fierbinteMainile murdare sunt cauza transmiterii a peste 30% din bolile infectioase. Cele mai frecvente boli transmise prin mainile murdare sunt toxiinfectiile alimentare si hepatitele, a precizat prof.dr. Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului “Matei Bals”, in cadrul conferintei Salveaza vieti. Spala-te pe maini”.

Sepsisul produce de 3 ori mai multe decese decat infarctul

Una din cele mai grave afectiuni care are la baza infectia cu germeni multirezistenti este sepsisul.

“Sepsisul produce de 3-4 ori mai multe decese decat infarctul, iar unul din noua pacienti spitalizati dezvolta aceasta afectiune”, a atras atentia prof.dr. Adrian Streinu Cercel.

Una din masurile principale de preventie a acestor afectiuni este spalatul mainilor.

Peste 30% din infectii sunt cauzate de germeni multirezistenti

Reprezentantul Institutului “Matei Bals” a precizat ca numarul bacteriilor este de 100 de ori mai mare decat numarul genelor umane, explicand ca in lume sunt cunoscute peste 30.000 de boli si simptome.

Prof.dr. Adrian Streinu Cercel a insistat pe importanta identificarii infectiilor nosocomiale in spitale ca masuri principale de preventie in cazul acestor afectiuni.

In acest sens, acesta a precizat ca se fac controale in spitale in mod regulat, in fiecare trimestru si in fiecare an.

Problema mainilor murdare ca sursa a infectiilor a fost dezbatuta in cadrul conferintei “Salveaza vieti! Spala-te pe maini!” organizata de Institutul National de Boli Infectioase “Prof.dr. Matei Bals” cu sustinerea ministerului Sanatatii.

Sursa: www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.