Un adolescent a murit de meningita, iar alti opt se afla sub observatie medicala

Un adolescent de 17 ani din Brasov a murit miercuri noaptea si alti opt minori sunt internati, fiind suspectati de meningita.

Potrivit situatiei prezentata  de reprezentantii autoritatilor sanitare din judetul Brasov, toti acesti tineri au ajuns la spital dupa ce au participat la o petrecere de majorat in localitatea Tarlungeni.

Managerul Spitalului Clinic de Copii, Liviu Muntean, a spus ca tanarul in varsta de 17 ani a fost internat miercuri seara in spital, cu simptomatologie nespecifica meningitei, spunand ca se simte rau.

„A fost internat si foarte, foarte repede starea lui s-a degradat de la o ora la alta. A fost transferat la Terapie Intensiva si, in cateva ore, in ciuda tuturor manevrelor de sustinere a functiilor vitale, a decedat. A fost ceva absolut fulminant, de aceea banuielile noastre se indreapta catre o meningita. Deocamdata nu stim de ce etiologie. Probele au fost transmise la Institutul Matei Bals din Bucuresti, autopsia s-a facut la Serviciul de Medicina Legala Brasov si asteptam sa ne vina rezultatele. Fiind o moarte survenita in cateva ore am anuntat si Politia. In acest moment, la Spitalul Clinic de Copii nu mai avem alti copii internati asemanator acestui caz”, a precizat managerul Spitalului Clinic de Copii, citat de Agerpres.

La Spitalul Clinic de Boli Infectioase din Brasov sunt internati opt copii suspectati de meningita, a informat si managerul unitatii medicale, Ramona Ionescu .

„In acest moment in spital se afla internati un numar de opt copii. Doi au tabloul tipic de infectie sistemica de meningo-cocemie, dar inca nu avem izolata bacteria. Avem date de laborator si clinice mai ales, care pledeaza pentru meningo-cocemie, dar nu avem confirmarea laboratorului. Cel mai probabil rezultatele vor aparea in aceasta seara. Ceilalti sase pacienti nu as putea spune ca au tabloul tipic de meningita, au semne de meningita la debut eventual. Ei s-au prezentat la spital cu febra, frisoane, dureri de cap si ameteli, dar nici unul nu a avut semne certe clinice de dureri de ceafa care pune diagnosticul de meningita. Joi si vineri patru medici ai spitalului nostru au consultat 135 de tineri cu varste intre 17-22 de ani”, a afirmat Ramona Ionescu, conform sursei mentionate.

Ea a mentionat ca populatia nu trebuie sa se sperie, deoarece pentru aceasta boala exista profilaxie, important fiind ca bolnavii sa se prezinte foarte repede la medic.

Mai multe informatii despre bolile menigococice, AICI.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.