Tratament pentru 10.800 persoane cu HIV/ SIDA

Ministerul Sanatatii anunta finalizarea proiectului “Servicii medicale de tratament al persoanelor infectate cu HIV/ SIDA”, proiect ce a constat in decontarea tratamentului precoce al persoanelor infectate cu HIV/SIDA incluse in Programul national de prevenire, supraveghere si control al bolnavilor cu infectie HIV/SIDA derulat in perioada 2014-2020.

Potrivit unei informari a Ministerului Sanatatii, obiectivul general al proiectului a constat in cresterea accesului la servicii de sanatate accesibile, durabile si de inalta calitate, asistenta si servicii sociale de interes general, iar cel specific a vizat cresterea numarului de persoane care beneficiaza de programe de sanatate sub forma de tratament pentru bolnavii cu infectie HIV/SIDA.

In cadrul acestui proiect, aproximativ 10.800 persoane diagnosticate cu HIV/ SIDA au beneficiat de tratament precoce acordat in perioada 1 ianuarie 2015 – 31 decembrie 2018.

Durata totala de implementare a proiectului a fost 1 ianuarie 2015 – 31 iulie 2019, contractul fiind semnat in data de 7 noiembrie 2018.

Etichete: hiv, sida, tratament hiv sida, diagnostic hiv, tratament hiv sida

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.