Trafic pe piata neagra cu sange prelevat de la cei care s-au vindecat de Ebola

sange-ebolaOrganizatia Mondiala a Sanatatii se arata extrem de ingrijorata dupa ce in ultimele zile, pe piata neagra s-a dezvoltat fenomenul traficului cu sange prelevat de la pacientii care s-a vindecat de cumplitul virus Ebola.

Teama de a contacta virusului Ebola pentru care nu exista niciun vaccin in momentul de fata, a facut ca pe piata neagra, in zona Africii de Vest sa ia nastere traficul serului de convalescent, cum este considerat de unii cercetatori sangele de supravietuitor.

Organizatia Mondiala a Sanatatii si-a exprimat public ingrijorarea

„Sunt unele studii care sugereaza ca transfuziile pot preveni sau trata infectia, insa rezultatele lor sunt deocamdata greu de interpretat”, afirma reprezentantii  OMS, conform Agerpres

In plus, mai adauga specialistii, o transfuzie efectuată in condiții necorespunzatoare poate produce un soc anafilactic mortal sau transmite alte boli, cum ar SIDA.

Cercetatorii spun ca unele persoane se vindeca de febra hemoragica, fiind apoi purtatoare de anticorpi specifici.

CNN da exemplul unui medic american care dupa ce s-a vindecat, a donat sange unui alt bolnav.

Aceasta metoda de vindecare prin transfuzie face ca in randul tarilor cele mai afectate de cumplita maladie, sa renasca speranta.

Insa, traficul pe piata neagra a presupuselor fiole cu „sange de supravietuitor”, starneste ingrijorare la nivel mondial.

Conform ultimului bilant dat publicitatii de OMS, pana acum, virusul Ebola a ucis 2.630 de  oameni.

Conform Agentiei France Presse, la inceputul lunii septembrie, in Statele Unite ale Americii au inceput primele teste ale unui vaccin impotriva virusului Ebola.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.