Toti cei depistati pozitiv cu noul coronavirus trebuie sa fie internati in spital

Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), a precizat ca in aceasta faza a epidemiei Covid-19 este obligatoriu ca persoanele confirmate pozitiv cu Covid-19 sa fie internate in spitale sau in spatii anexate unitatilor spitalicesti.

“La acest moment, la toti confirmatii pozitiv, regula este sa fie internati. Daca sunt usor sau asimptomatici, pot fi internati in spatii separate, dar anexate spitalului. Noi asta am si recomandat: daca sunt multi, luati-va un hotel, luati-va o cladire si puneti-i acolo, daca nu in spital. Am avut cazuri usoare care nu au putut fi internate pentru ca s-au umplut unele spitale, am avut la Giurgiu, la Vrancea treaba asta si am luat pacienti si i-am mutat la alt spital, nu i-am trimis acasa, pentru ca in aceasta faza inca nu e momentul in care sa trimiti pozitivii, care sunt contagiosi, acasa, pentru ca ei intra in legatura cu familia, cu altii, noi nu stim care va fi situatia acolo”, a spus Arafat, intr-o emisiune la Digi24, citat si de Agerpres.

Pe langa riscul ca ca pacientii cu Covid-19 care refuza internarea sa transmita virusul si celor apropiati, cei cu care locuiesc acestia vor trebui sa intre in izolare, iar izolarea va fi extinsa inclusiv pentru familie cu alte 14 zile dupa ce pacientul va fi declarat vindecat.

Etichete: test pozitiv coronavirus, internare spital coronavirus, epidemie covid-19 romania, raed arafat

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.