Tot mai multi pacienti cu HIV-SIDA raman fara tratament

tratament-medicamenteProblema tratamentului pentru bolnavii cu HIV- SIDA ia amploare. In Romania traiesc aproape 13.000 de persoane infectate cu virusul HIV, iar  numarul creste anual.

Saptamana trecuta, spitalul din Barlad a epuizat stocul  de medicamente pentru acesti pacienti, iar acum problema s-a extins si in alte orase.

In doar cateva zile, criza afectat deja peste 300 de pacienti cu HIV-SIDA.

„Si mai sunt multe alte judete care au mari probleme cu aprovizionarea din cauza distribuitorilor si producatorilor. Aud de Craiova, Satu Mare, Botosani si multe alte judete. Daca nu se rezolva situatia urgent vom avea intreruperi mari”, a declarat Iulian Petre, presedintele UNOPA, citat de Digi24.

„Sunt sapte pacienti. De fapt, noua. Pentru sapte lipsesc ambele medicamente cu care de la inceputul lunii nu am mai fost aprovizionati”, spune si Virgil Musta, purtatorul de cuvant al Spitalului de Boli Infectioase Victor Babes, Timisoara.

Medicii spun ca dupa oprirea tratamentului scad sansele de a tine boala sub control.

In acest timp, producatorii si distribuitorii de medicamente se acuza reciproc. Unii spun ca au livrat marfa ceruta, iar ceilalti ca nu au primit-o.

„Am convocat printr-o videoconferinta toti responsabilii de program din tara pentru a stabili anumite detalii. Sa ma informeze permanent despre lipsa continuitatii si daca vor mai aparea probleme”, a afirmat si Alin Tucmeanu, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, citat de sursa mai sus mentionata.

Spitalele care se confrunta cu lipsa medicamentelor pentru bolnavii de HIV-SIDA vor primi ajutor din partea celor care inca mai au medicamente, pana la rezolvarea acestei situatii.

Citeste si La Barlad, criza de medicamente pentru pacientii cu HIV

Citeste si Virusul Imunodeficientei Umane (HIV), inceputuri in istorie si tratamentul din prezent

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.